Den søde Italienske vin fra Valpolicella

Fumanelli Amarone fra Squarano estate en vingård fra 1470 i Veneto

Fumanelli 
Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G.
Alkohol: 15,5 %
Årgang 2016
Område: Veneto (Valpolicella) 
Druer Corvina veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 20%
Lagering 30 måneder i Franske tonneaux, derefter  yderligere 8 måneder i flaske.

Fumanelli vine kommer fra Squarano estate på en bakke omkranset af Cypresser,i hjertet af det klassiske Valpolicella i Veneto det nordøstlige Italien øst for Gardasøen, her startede Markis Fumanelli med at plante vinstokke og lave vin tilbage i 1470 på resterne af Romerske ruiner, her er altså tale om det der bedst kan kaldes “heritage”. Vinstokkende er omkring 40 år. Alle druerne håndplukkes og lægges til “tørre”(appassimento) i 120 dage hvor de skrumper 35-40% i volumen. årgangen 2016 er som udgangspunkt en rigtig god årgang for området,  dette betyder ikke at alle vine fra området er gode, for som alt vinfremstilling kræver det man ved hvad man laver og druematerialet er i orden.

Fumanelli laver 2 Amarone vine denne Amarone della Valpolicella Classico og en dyre Amarone Riserva Octavius der har lageret 48 måneder i Franske 500 liters tonneaux samt 8-12 måneder i flaske før de frigives. Men denne gang forholder jeg mig til deres Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. hvor jeg vil beskrive vinen.

Når man ser vinen i vinglasset ser man en mørk rubinrød vin dog stadigvæk med en gennemsigtig kant i glasset. 

Duften er udtalt, en blanding af frugter fra modne mørke kirsebær, jordbær, mørke blommer, figner, rosiner samt  brun farin lidt muskatnød, nellike vanilje, sød tobak. Vinen er “off-dry”, høj syre, medium+ tanniner, høj alkohol 15,5%, Kroppen er kraftig med udtalt smag fra modne mørke kirsebær, jordbær, mørke blommer, figner, rosiner samt  brun farin lidt muskatnød, nellike vanilje, sød tobak.  Eftersmagen er lang. Den kan drikkes nu, men den har potientiale for lagering i minimum 10-12 år. måske mere under de rette forhold.

Konklusion det er en rigtig god Amarone som har rygrad, massere af karakter, struktur. Det er en vin som er hvad jeg vil kalde “lokkende og meget bærsaftig” med sødmefulde frugter, varme krydderier hvor det hele er meget velintegreret hvad skaber en vin i god balance, fra en rigtig god årgang. det er en kraftig vin, som bør dekanteres minimum 1 time før og serveres den ved 16-18 °C, passer godt til vildt, modne oste bl.a. 93/94P for kvalitet/pris 🍷🍷🍷🍷🍷🍷 købes hos Italienske Vine & Delikatesser ApS https:/italienskevineogdelikatesser.dk vejledende pris DKK 340,00

#wine #winelover #winetasting #Amarone #Valpolicella #fumanelli #zaltoglass 

Note: vintesten blev fortaget ved rumtemperatur samt brug af et Zalto universal glas samt Coravin

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den søde Italienske vin fra Valpolicella