Salat med gedeost den nemme og hurtige ret

Forloren hare en klassisk dansk ret

For ikke så længe siden fandt jeg i gemmerne en gammel håndskrevet kogebog, hvor der var en familie opskrift på forloren hare, en god farsret der kan laves på mange måder, men den smager godt og kan laves helt simpelt eller krydres på flere måder, man kan tilsætte hakket vildsvin og ikke alm. hakket svinekød. men denne opskrift er en helt klassisk opskrift.

Forloren hare med sauce & kartofler til ca. 6-8 pers.

Hvad skal du bruge:
Hakket kalv og flæsk 1000 g.
Æg 4 stk. (str. L)
Rasp 200 g
Hvedemel 200 g
Salt efter smag (Maldon eller Læsø salt)
Friskkværnet peber
Piskefløde 38% eller dobbelt creme (Fløde 50%) 100 ml
Danskvand 100 ml
Bacon i skiver ca. 300 g
Evt. Bacon i små tern i farsen samt meget fint hakkede løg eller løgpulver, knuste enebær.

Tilbehør:
Kogte kartofler eller hvis man vil lave lidt ekstra ud af retten kunne der serveres hasselback kartofler.
Ribsgele samt asier.

Udstyr:
Stor skål til at røre kødet i, røremaskine eller elpisker, stort skærebræt samt bagepapir til formning af haren samt til at hjælpe med at vikle haren ind i bacon skiver.

Varm ovnen op til 225 grader varmluft.

Hvad skal laves klar:
Start med at kødet røres sejt med salt, derefter tilsættes æg samt fløde. Herefter tilsættes mel og rasp, slut med at tilsætte danskvand. (en god ide er at lave en lille frikadelle og stege den for smage til).

Stegning i ovnen skal bruges og måles op:
Sødmælk 400 ml.
Svinebouillon 400 ml. (hjemmelavet)

Start med at forme ”haren” herefter skal den vikles ind i bacon, derefter skal den i en dyb bradepande.
Brug et stort skærebræt m/bagepapir (denne måde kan man “forme haren” samt let vikle haren ind i bacon)

Brun ”haren” i  midten af ovnen i ca. 15-20 minutter ved 225 grader varmluft.
Dæmp varmen til 160 grader varmluft, hæld mælk og bouillon ved i bradepanden. Steg ”haren” ved 160 grader til farsen er gennemstegt. (brug termometer) ca 90 minutter dette kommer an på hvor tempratur stabil ovnen er.

Sauce (vildtsovs):
Smør 40 g
Mel 40 g
Samt skyen fra stegning i ovn (suges op med en stegepipette) i en skål (hold den varm).
Ribsgele til smag
Salt og peber efter smag

Sauce:
Smelt smørret forsigtigt ved middelvarme i en gryde, tilsæt mel til den smeltede smør, pisk blandingen sammen og lad det brænde af i et par minutter, dette gør at ”melsmagen” forsvinder, hæld lidt af skyen op i gryden samtidig med mens der piskes, når jævningen er tyknet hældes mere af skyen i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse, smag til med ribsgele, salt og peber og sidst men ikke mindst tilsæt sovsekulør (den skal jo være brun).

Følgerlink https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med gedeost den nemme og hurtige ret