Risotto alla MIlanese – Rissotto med safran

Gualtiero Marchesi “Guld-Risotto” – Risotto alla MIlanese – Rissotto med safran og hummer

Gualtiero Marchesi “Guld-Risotto”  –  med safran i min version med hummer.

Opskriften er til 4 personer 

2 spiseskefuld olivenolie,  1 skalotteløg (finthakkede) 2 fed hvidløg (finthakkede), 350g risotto ris, 2 – 2,5 dl tør hvidvin, ca 12 dl grøntsagsbouillon*, 0,5 g safran, 80 g smør, 120 g reven Parmigiano-Reggiano (jeg bruger en blanding af 15 md. Samt 24 md og 36 md lageret Parmigiano-Reggiano) *brug gerne lidt hønsefond (bouillon) sammen med grøntsagsbouillon for smag. 1 hummer delt som kommes i til sidst pyntes med guldblad (spiseligt 23ct) Kog hummer, ta alt kød ud af den skær det i mindre stykker og gør det klar.

Varm olivenolien op i en gryde, sautér løg og hvidløg så de får en lidt farve. Tilsæt risotto ris og lad dem stege med nogle minutter til de har absorberet olien, hæld hvidvin og lad det koge ind ved svag varme, derefter tilsættes grøntsagsbouillon, mens du rører rundt, bliv ved med at tilsætte lidt mere bouillon i takt med at risene absorberer væsken. Fortsæt sådan indtil risene er bløde, men endnu har bevaret deres kerne. Tilsæt hummerkød, lige inden risene er færdige, bland safran med lidt grøntsagsbouillon og kommer det i risene. Sluk nu helt for varmen, monter smør og rør det rundt til det smelter. Tilsæt parmesan i og rør rundt. Smages til med peber.

Gualtiero Marchesi “Guld-Risotto”

Jeg har købt det spiselige guld hos Molekymi https://www.molekymi.dk

Vinen til maden en rigtig funky “hipster vin”

Bianco di Ampeleia 2016, Ampeleia alkohol 12 % ,Italien, Toscana (Maremma)

Orangevin lavet på Trebbiano samt lidt andre grønne druesorter, en rigtig funky Hipster vin! Lidt “earth wind and fire” Den er en pivskarpe orangevin, virkelig i balance, aromatik og tanninstruktur (jeps tanin). Høstet med hånd, spontangæret hvor der er 10-12 dages skalkontakt. Modnet i et halvt år i cementtanke En duft af citrus, appelsin, æbler,  smag citrus, appelsinskal, grønne æbler, den er aromatisk, medium krop, knastør, høj syre/frisk og ja tannin, fin lang eftersmag, meget saftig vin, som passer til det Toscanske/Italienske køkken! Det er vin jeg kan anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷Jeg har købt denne hos Bichel vine pris 180,00 kr/fl.

 

Følgerlink https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto alla MIlanese – Rissotto med safran