Boeuf Stroganoff i did it my way

Torboli liquore Panna cotta

Sponsoreret indlæg af Torboli Danmark

 

Panna cotta med Torboli liquore

Panna cotta en super dessert som er så enkel på den gode måde og velsmagende, jeg har lavet en “ny fortolkning” med et tvist, jeg har valgt at vise lidt forskellig måde at anrettet den på. Men den helt enkle og klassiske med hindbær eller anden frugt kan man også bruge … jeg har valgt at bruge lidt fra molekylær gastronomi en speciel form en æble/kirsebær silikoneform til Panna cotta, glaskuppel til anretning samt en lille paletkniv, Mill & Mortar Cake Stuff her har jeg brugt hindbær støv, samt “Pink Dust” samt spiselig guld støv.

For lang tid siden fik jeg en flaske Torboli pistacchio liquore under et besøg på Formland i Herning via importen i Danmark, og efter jeg havde prøvet den til en Panna Cotta, fik jeg den ide at lave en Panna Cotta i de Italienske farver (Italiensk tricolore) og da Torboli laver mange forskellige frugt likører, var den ide lige til.

Inden mit besøg på Formland i august havde jeg en telefonsamtale med Torboli Danmark omkring min ide med at lave en Panna Cotta ved at bruge Torboli liquore. Det blev til at lave den i pistacie, citron, hindbær smag. Som det Italienske flag dog i pastelfarve

Hvad skal bruges til 5 personer i denne type silikoneform:
Panna Cotta: 300 ml fløde, 6 spsk rørsukker, 2 spsk Vanilje Bean paste, Torboli liquore, 3 x husblas

Udstyr:
Brug en mindre gryde
En skål: læg husblas i blød i koldt vand.
Piskeris
æble/kirsebær silikoneform eller glas til anretning
Lille paletkniv
Mill & Mortar Cake Stuff: hindbær støv, samt “Pink Dust” samt spiselig guld støv.

Hvordan:
Til hver “farve” skal bruges 100 ml fløde, Vanilje (jeg har brugt vanilla Bean paste), 2 spsk sukker (likøren er meget sød så pas på med sukker), Torboli liquore efter smag, 1 blad husblas, Varm fløden op (langsomt), tilsæt vanilje samt sukker, likøren ( jeg tilsatte 30 ml.).Lad det koge ved svag varme smag det til, læg imens husblassen i blød i koldt vand, tilsæt udblødt husblas i cremen rør det til husblassen er helt opløst, derefter hælder jeg cremen i silikoneformen.

Lav et “lag/farve” og hæld den i formen, når det har sat sig lav den næste farve …. det tager lidt tid men kan jo laves dagen før den skal bruges ….

Sæt den i køleskabet til de har sat sig, og gentag til alle lag er lavet, når de har sat sig sættes de ind i en fryser hvad gør at man kan presse dem bedre ud af formen, ned på et fad, derefter tilbage på køl til de skal anrettes …  jeg har brugt lidt hjemmelavet brombærsyltetøj m/Plantation Rum, Distillerie Rhum Savanna en mørk Rom fra Reunion på 51,9% en single cask rom, fra den lille ø Réunion til anretning. 

Hvor kan man købe den type køkken udstyr til molekylær gastronomi samt de ingredienser til at lave det med bl.a. hos Molekymi https://www.molekymi.dk

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boeuf Stroganoff i did it my way