Winemaker’s Dinner med vine fra Grgich Hills Estate på Restaurant Arthur i Viborg

Cuvettesteg 100% Fuldblods Wagyu m/laktose bearnaise

Cuvette Wagyu MBS 6-7, store bagte kartoffelbåde m/bearnaise

 

Mad & venner, hvad er bedre end godt oksekød, når det så er muligt at købe Dansk Wagyu fra Bomhusets Wagyu ved Skive! Jeps det er Dansk og i meget høj kvalitet og det er 100 % fuldblods wagyu kød, som MrBeef forhandler.

Det er selvfølgelig ikke noget man spiser så ofte, prisen er høj sammenlignet med almindeligt oksekød …. men prøv det 💯

Jeg har valgt at bruge sous vide til denne 1610 g Cuvettesteg v/54 grader i 9 timer med en blandning af rosmarin samt hvidløg fra Plantemageren for at skabe mere smag, stegen blev lige riset i det tynde fedtlag på toppen og derefter på med blandingen.

Derefter på grillen for at få en perfekt stegeskorpe, den fik samlet 4 minutter på grillen derefter fik den lov til at hvile i 15 minutter før den blev skåret op ….. perfekt rød 💯 

Tilbehør til maden var faktisk ret enkelt …. jeg valgte at lave store bagte kartoflerbåde (de kunne godt ha været skåret ud i 1/8 dele og ikke 1/4 dele men det gør jeg nok næste gang). Ned i en stor plastikpose med neutral olie og lad dem hvile i minimum 1 time inden de kommer i ovnen ved 160 grader til en start og derefter op på 200 til de var klar.

Hjemmelavet bearnaise (lavet med laktose fri smør).

Dette er altid et hit! Det var dog første gang jeg skulle bruge laktose fri smør som blev klaret, en lille ting omkring brug af laktose fri smør til bearnaise eller hollandaise er der skal mere syre i før der kommer smag …. jeg ved ikke hvorfor men det var den oplevelse jeg fik da jeg skulle smage bearnaisen til. (Jeg har opskriften på bearnaise i en tidligere udgivelse)

Hvilken type vin ville jeg bruge til dette ….. nok en god  kraftig rødvin det kunne være Californisk Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Syrah i god kvalitet, eller en god Belgisk trappist øl Chimay Grand Reservé (Chimay Bleu) .

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Winemaker’s Dinner med vine fra Grgich Hills Estate på Restaurant Arthur i Viborg