Risotto m/Italiensk bacon & hvid trøffelolie  

Grydebrød

Grydebrød med nødder

Grydebrød – hurtige udgave (tidsforbrug ca. 4 timer) man kan også lave det med enten rosmarin, soltørret tomater samt havsalt.600 ml lunkent vand, 1/2 pk gær, 4 tsk salt, 800 gram Durumhvedemel (jeg bruger normalt Durumhvedemel) 3-4 spsk olivenolie, I dette tilfælde har jeg nødder i (mandler samt hasselnødder afskallede) 

Hæld vandet i en skål og opløs gæren, Tilsæt salt og Durumhvedemel og rør dejen sammen. Lad dejen hæve tildækket i ca 2 timer. Drys mel på et bord og hæld dejen ud på bordet. Fold siderne af dejen forsigtigt ind over hinanden 10 gange – luften må ikke slås ud af dejen (vigtigt du skal ikke arbejde for meget med dejen).  Du kan vælge at bruge mel på dejen eller smøre en ren skål med olivenolie og kom dejen i, lad dejen hæve tildækket i yderligere 1 time.

En halv time før sættes en støbejernsgryde med låg i den kolde ovn, varm ovn og gryde op til 250 grader (støbejernsgryden er gennemvarm efter ca 30 minutter).

Tag herefter gryden ud af ovnen og hæld dejen ned i den varme gryde – dejen slipper nemt skålen pga mel eller olien. Læg låg på gryden og sæt den tilbage i ovnen. Bag brødet v/250 grader i ca. 30 minutter. Herefter fjernes grydelåget og brødet bages videre i 15 minutter v/200 grader til skorpen er gyldenbrun. Vip brødet ud af gryden og lad det afkøle …

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto m/Italiensk bacon & hvid trøffelolie