Bøf af oksemørbrad m/Sauce Espagnole

BBQ fredag aften

Hvad er bedre end at komme hjem en fredag til familien efter en god arbejdsuge,  nyde lidt sol se ungerne ha det sjovt når de nu har sommerferie, så starter weekenden godt, Så når man har planlagt lidt god mad fredag aften, griller en stor Tomahawk steak …  lidt godt tilbehør i form af nye små kartofler lidt hjemmelavet bearnaise lidt god vin, nyde lidt varme samt aftensol, sammen med et godt glas vin imens man laver mad.

Tomahawk steak på ca 4 cm tykkelse/1150 gram skal ha stuetemperatur før den skal på grillen dette giver det bedste resultat, jeg giver den lidt olie samt salt inden den skal på en meget varme gasgrill.

Jeg har tænkt godt op i min Kamado (Char-Broil Kamandertil lidt længere grillning/rygning af ribs som er en sikker vinder med hjemmelavet marinade. I min marinade er der olivenolie, brunfarin, tomatketchup, krydderi (røget Paprika, Cayenne peber, hvidløg samt løg pulver, lidt røget salt) sød chilisovs, lidt Teriyaki Sauce, den kan udvides med ekstra chili eller Tabasco, lidt stærk kaffe samt lidt original Tennessee whisky (bourbon) så langt så godt ribs er igang og bliver løbende penslet med marinaden, samt vendt rundt på indirekte varme. 

Sæt kartofler over og kog dem i vand med salt, de kan efterfølgende evt. vendes i smør eller lige hurtigt på grillen.

Når det er ved at være tid så tænder jeg gasgrillen på høj varme og vent til den er varm (360 grader). Læg bøffen på  og luk låget efter 1 minut åbnes grillen og bøffen vendes og gives igen 1 min , dette gøres samlet 4 gange så den får fine grillstriber på alle sider ved den høje varme  Sku derefter ned til den laveste varme og hold nu grillen åben, vend bøffen med 20 sekunders mellemrum for at holde kødsaften i bøffen. Dette gøres i ca. 6-8 minutter helt op til hvor rød eller rosa den skal være. Lad den hvile lige så lang tid som den har været på grillen minimum.

Skær den ud i skiver og anret den, drys noget kvalitets salt på kødet det fremhæver smagen samt hjemmelavet bearnaise så er der mad.

 

Til grill passer en god kraftig rødvin som denne her godt. Så valget blev spanske vin fra Bodega Obalo i Rioja komme Crianza årgang 2016 som er 100% Tempranillo druerne stammer fra gamle vinstokke med en alder fra ca. 45 og på til 70 år gamle, fra forskellige vin parceller hvor de vokser i 400-700 meters højde, hvad er med til at  give en mere elegant men tæt vin, med duft at kirsebær, blommer, lidt eg, smag blomme, sure kirsebær, ribs, krydderurter, sort peber, lidt eg fra fad, det er en kraftig vin meget den typiske Tempranillo profil, med et højt indehold af tanniner,  fin syre balance dog til den høje side, 14,5 % alkohol. Druerne kommes i små ståltank samt tank lavet af egetræ, hvor er den enkelte vin parcel bliver gæret separat, og derefter bliver vinen bliver lagret i 12 mdr i en blanding af nye og brugte fade (barriques) som har været brugt 1-3 gange,  derefter 2 år på flaske efter blandingen af endelige vin. Der blev produceret 63.710 flasker (0,75l) af denne årgang. Det er godt håndværk og det kan smages i vinen, det er første gang jeg har smagt denne vin, men ikke sidste gang…. det er ikke en billig vin men en god vin til 160 kr./fl du kan som jeg købe den hos Erik Sørensen Vin

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøf af oksemørbrad m/Sauce Espagnole