Ahr-Spätburgunder tysk for Pinot Noir fra Weingut Mayschoss

Den Californiske vin drøm

Joey Tensley Wine
Fundamental Pinot Noir, Central Coast Vintage 2018
Alkohol 13,7% ABV
Druer fra Santa Maria, the Sta. Rita Hills appellation, og Monterey.
10 måneder i overvejende neutral eg
Produktion 2525 kasser 

Tensley Wine er en vinhus i Santa Barbara som blev startet af Joey Tensley tilbage i 1998, her laves flere vine både på Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Grenache Blanc/Roussanne samt hvad Joey nok er mest kendt for nemlig hans fantastiske Syrah fra Colson Canyon-marken i Santa Maria som er noget af det bedste Syrah jeg har smagt fra Californien!  Denne gang er det Joey’s Fundamental Pinot Noir årgang 2018 jeg tester, det er den først Pinot Noir fra Joey’s hånd jeg prøver, jeg blev ikke skuffet på nogen måde, jeg vil her prøve at beskrive vinen. 

Vinglasset viser en vin som klar medium rubinrød med en gennemsigtig kant i glasset, det viser det er en vin som stadigvæk er under udvikling, man kan se i glasset er der ben/tårer som er dannet fra alkohol.

Duften (primære aromaer) er det en ren og medium+ med en blomsteragtige noter fra rose, friske frugter i en skøn blanding af jordbær, hindbær, rød kirsebær, sort kirsebær, urtet, lidt dild, (sekundære aromaer) antydning af ymer fra MLC, og lidt “antydning af vanille” fra fad/eg, vinen er stadigvæk under udvikling. Vinen er tør, med medium+ syre, medium minus tanniner, medium alkohol (13,7% ABV), den har på medium krop.  Smagskarakteristika friske hindbær, rød kirsebær, sort kirsebær, jordbær , noter / antydning af creme fra MLC (æble til mælkesyre konvertering), den har en lang finish. Min konklusion: Denne vin er en rigtig god vin, det er en meget fin og let Pinot Noir en meget delikat vin, som du kan drikke nu, men den har lageringspotentiale i måske 4-6 år mere. Jeg vil anbefale at drikke denne vin ved en temperatur omkring 15 ° C (59 ° F)

Perfekt sammen med Boeuf Bourguignon eller kylling, fisk (laks, ørred), men ikke for krydret! Jeg giver +91P og for pris/kvalitet 🍷🍷🍷🍷🍷🍷, det er en rigtig madvenlig vin. Prisener 159,00 DKK i Danmark hos California Wine https://www.californiawine.dk/da

Denne test er lavet ved stuetemperatur samt brug af et Zalto Bourgogne glas og Coravin model 2

#calwinedk #coravin #wine #winelover #winetasting #zalto #pinotnoir

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ahr-Spätburgunder tysk for Pinot Noir fra Weingut Mayschoss