Hjemmelavet pizza & god vin

Der skal brød til

Det gode brød

Hvad er et godt brød? Et du køber eller et du selv laver?  Jeg tror det sidste er bedst, vel vidende jeg ikke har nok tid til også normalt at lave hjemmelavet brød, men nu vel det sker jeg ta tid til det …. den helt store fordel er du bestemmer selv hvad der skal i og hvor meget brød der skal laves, med eller uden nødder, grovbrød eller et helt alm brød, jeg vil helst lave et Italiensk brød der hæver i lang tid, nogle gange mad brød hvor der er godt med olivenolie, samt rosmarin og havsalt på, det er et pokkers godt brød til mange gryderetter eller supper, mulighederne er mange tænke det også kunne bruges til hvis nu man ville lave crostini som en lille forret og her er der bare så mange mulighed at jeg vil anbefale at enten finde en god Italiensk kogebog eller søge lidt rundt på nettet.

 

Jeg har valgt at bage dette brod med 70% økologisk Durumhvedemel resten alm. hvedemel.

Ingredienser:
840 g durumhvedemel
360 g alm. hvedemel
900 ml. koldt vand
150 ml god olivenolie
2 1/2 spsk Maldon salt
Gær der kan du enten bruge 25 gram alm eller ca 6-7 gram tørgær

Brug en køkkenmaskine til at ælte dejen. 

Hvordan:
Vigtigt: Hvis det er alm gær skal den tilsættes til vandet og røres ud, og hvis du bruger tørgær skal det røres ud i melblandingen, jeg har brugt tørgær til dette.

Mål tørgær op og bland det i melblandingen hæld det i en køkkenmaskine m/dejkrog, tilsæt vand lidt af gangen, derefter tilsættes olivenolie samt salt, du skal lade maskinen kører til dejen slipper røreskålen. Derefter skal dejen stilles koldt i et køleskab med film over. Jeg lader min stå i 20 timer. Man kan godt bare lade den stå i 10 timer hvis man ikke har tid nok.

Næste dag tager du dejen ud og former den til et brød eller durum flutes helt op til hvad du ønsker …. lad brødet  efterhæve i ca. 25-30 minutter tildækket. Samtidig tænder du for ovnen og forvarmer den til den når 200 grader hvis det er en varmluft eller 220 grader ved alm varme, og hvis du har en pizzasten så brug den til at bage på, lad brødet bage i ca 30 minutter.

 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet pizza & god vin