Hellefisk m/hvide asparges & stør caviar

Den Italienske super dessert Panna Cotta med et tvist …. med lidt brug af molekylær gastronomi

Panna Cotta med et tvist

Panna Cotta den Italienske super dessert som er så enkel på den gode måde men også velsmagende, jeg har lavet en “ny fortolkning” med et tvist, jeg har valgt at anrettet den på denne måde. Men den helt enkle og klassiske med hindbær eller anden frugt kan man også bruge … jeg har valgt at bruge lidt fra molekylær gastronomi til min version her, agar agar bl.a samt en speciel form en æble/kirsebær silikoneform til Panna Cotta, glaskuppel til anretning samt Squeeze bottle til jordbærcreme, samt en lille paletkniv, Mill & Mortar Cake Stuff her har jeg brugt hindbær støv, samt “Pink Dust” samt spiselig guld støv fra Odense marcipan, samt hasselnødder.

Panna Cotta m/hvidchokolade samt jordbærcreme (agar agar) lavet med jordbær samt Bailey´s Strawberry & Cream

Panna Cotta: 1/2 L fløde, 6 spsk rørsukker1 spsk Vanilje Bean paste, hvidchokolade (dette er efter smag), 4 x husblas

Hvordan:

Brug en mindre gryde hvor fløde samt Vanilje, samt rørsukker, hvidchokolade bringes forsigtigt/langsomt i kog (svag varme).

En skål: læg husblas i blød i koldt vand.

Når cremen er godt varm tilsættes de udblødte husblas, rør til de er opløst, derefter hælder jeg cremen i silikoneformen  sæt dem i køleskabet til de har sat sig, når de har sat sig sættes de ind i en fryser hvad gør at man kan presse dem bedre ud af formen, ned på et fad, derefter tilbage på køl til de skal anrettes …   

Til jordbærcreme (140 ml)

100 ml Bailey´s Strawberry & Cream, 20 ml fløde, 3-4 store jordbær, 2g agar agar

Hvordan:

En blender hvor jordbær samt Bailey, fløde blendes sammen, dette hældes over i en mindre gryde og koges op sammen med agar agar, derefter over i en form og på køl til det har sat sig, herefter ned i en blender og wupti så er der jordbærcreme der holder formen …..   

 

 

Hvor kan man købe den type køkken udstyr til molekylær gastronomi samt de ingredienser til at lave det med bl.a. hos Molekymi https://www.molekymi.dk

Følgerlink https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hellefisk m/hvide asparges & stør caviar