Vinglas det svære valg, der kan gå skår i glæden

Ceasar salad

Ceasar salad m/kylling

Ceasar salad m/kylling samt et lille tvist lidt bacon & og lidt Balsamic vinegar (Modena) Gran Riserva i dressingen dertil god vin Villa DI Vetrice Chianti Rufina Reserva 2011 

Lige lidt Fun fact manden der står “fader” til denne ret er Caesar Cardini som var en Italiensk  – Amerikaner og kok/restaurant & hotel ejer (Caesar’s) og nu løber det helt af sporet Caesar’s er en restaurant i Tijuana, Mexico …. men nok om det her er hvordan jeg laver en Ceasar salad med mit tvist til den, når jeg ikke laver den helt efter bogen men min fortolkning af den. Det er en ret der er meget simpel at lave og hurtig hvad nok er pga det Italienske køkken som Caesar Cardini er vokset op i tænk bare på hvor let det er at lave en rigtig Spaghetti carbonara alla romana det tager ca. 15-20 minutter.

Ingredienser til 4 personer: 
800-1000 gram Kylling bryst inderfilet
4 stk. Romainesalat
8 skiver brød til at lave croutoner, (ristet i olie med hvidløg)
Evt en smule Parmigiano-Reggiano i flager som pynt 

Dressingen*: 
3 fed hvidløg
4 stk. pasteuriserede æggeblommer (to bægre)
4-5 stk. ansjosfileter i olie
2-3 spsk. sherryvinaigre
Lidt Worcester sauce efter smag
Jeg bruger lidt Balsamic vinegar, Modena Gran Riserva fordi det giver bedre ogdybere smag. 
30 g. revet Parmigiano-Reggiano
3-4 dl neutral olie
Lidt kvalitets salt samt frisk kværnet peber efter smag til sidst.

Udstyr til at lave dressingen er en blender eller en stavblender.

Hvordan:
Start med at lave dressingen: Parmigiano-Reggiano, ansjosfileter, sherryvinaigre, pasteuriserede æggeblommer skal blendes sammen til en creme, derefter tilsættes neutral olie forsigtigt lidt af gangen så det emuligere derefter smages til med Worcester sauce og med lidt Balsamic vinegar og sidst men ikke mindst salt og peber. derefter er det bare at sætte det på køl til det skal bruges. *Der kan tilsættes lidt Dijon sennep samt lime saft.

Jeg steger lidt bacon som jeg har skåret meget fint ud i små stykker.

Derefter bruger jeg samme pande til at stege kyllingen på med lidt olie samt fedt fra bacon (ja det giver lidt mere smag).

Croutoner af brød:
Start med at skærer brødet i mindre stykker.

Derefter skal det ristes i olie med hvidløg til brødterningerne er gyldne.

Romainesalat kan snittes tyndt eller groft, nogle bruger hele salatblade. 

Samling af retten start med salat i bunden, derefter croutoner, kylling lidt bacon og tilsidst dressingen samt evt. Parmigiano-Reggiano i flager… værsgo så er der mad

Vinen til maden: 

Villa di Vetrice 
Chianti Rufina Riserva, årgang 2011, alkohol 13 %, druer: 90 % Sangiovese / 7 % Canaiolo Nero / 3 % Colorino
Duft af kirsebær lidt eg, lidt vanilje tobak som i cigar, læder, sandeltræ, krydderurter .. hindbær. Smag kirsebær, hindbær sort peber, krydderurter (timian), soltørret tomater, tobak, lakrids, jordbund, dette giver en rund og velbalanceret vin som har fuld krop/kraftig, fine tanniner , tør uden at være ekstrem, over medium syre. Den er ekstremt godt lavet denne vin, en vin som godt kan holde de næste 15-20 år hvis den bliver opbevaret i vinkælder eller vinkøleskab en af de vine som man godt kan købe og gemme, så ja det er en vin jeg kan varmt kan anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🔝 og årgang 2011 er et exceptionelt år. Jeg har købt denne vin hos Lahvino i Viborg som har rigtig mange rigtig gode vine fra Italien bl.a.

Lidt historie samt fun fact om Villa di Vetrice:
I Toscana lidt øst for Florian i bakkerne i Chianti Rufina. I nærheden af ​​byen Pontassieve findes vingårde VILLA DI VETRICE. Midt i vingårde står olivenlunde og cypresser, samt et fantastisk udkigstårn fra 1300-tallet, hvilke er ved foden af ​​ huset som er beliggende i landskabet. Villaen, med en historie, der når helt tilbage til det 11. århundrede, er hjertet af det og et sted hvor disse vine erskabt. I fem generationer nu har VILLA DI VETRICE været drevet lidenskabeligeaf vinbønder. Chianti Rufina regnes nok for at være et af Italiens bedste vinområder, bl.a. på grund af dets særlige klima der gør at de er kendte for at producere elegante og komplekse vine.

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinglas det svære valg, der kan gå skår i glæden