Maden og vinen hvad kan de sammen ‘tanker fra en foodie’

Maden og vinen hvad kan de sammen ‘tanker fra en foodie’

Mad og vin er for mig 2 sider af samme sag …. god vin gør den rigtige mad rigtig god og det samme gør maden ved vinen ….  en af mine “kæpheste” i madlavning lav den nu rigtigt!  brug friske råvare, så friske urter som muligt. Hvorfor bruge sous vide .. det handler om at få den rette smag ved hjælp af urter … rigtige kerne temperatur kød, mange gange har jeg også lavet grønsager i samme varme som kød, hvad gør dem mere sprøde samt de har bevaret alt smag (de er jo vakuumpakket evt med lidt smør eller krydderier). En helt anden fordel du kan holde dem varme uden at de bliver “kogt for meget” ta dem op i sidste øjeblik hvis man har gæster til middag.

Dansk oksekød fra Rævhede Naturprodukter, nogle meget specielle bøffer i bedste kvalitet (krog modnet 21 dage først) derefter modnet i tublin (åndbar pose) i ca. 7 uger … At få få noget oksekød i så høj kvalitet er bare en oplevelse (sous vide @ 55 grader). Bagte rodfrugter og bagt kartofler, og hjemmelavet bearnaise sauce (hvidvin, skalotteløg, eddike, kørvel, estragon) 

Nu til vinen …. Kan man drikke “gamle vin aka vintage vin” …. ja da” er det meget dyrt nej det behøver det ikke at være … men prøv det.

Jeg har købt denne vin gennem en vinbutik (Unika vine) med speciale i vintage vine fra Italien, fremragende og mindeværdige vine fra klassisk Barolo, Chianti, Brunello, i aften åbnede jeg en flaske Chianti Ruffino Riserva Ducale Vintage 2000.

Meget klassisk Toscana Chianti Riserva Sangiovese, alkohol 13%.

Duft👃tobacco, læder, sandeltræ, krydderurter stadig rød frugt Kirsebær, hindbær, smag 👄balsamisk, tobak, sort peber, urter, tørret figen, kirsebær, hindbær, og det har stadig fine tanniner, jeg tror det kunne opbevares i vinkælder i mange år. Det er ekstremt god Tuscany Chianti fra Ruffino med alder … 20 år.

Nyd vinen uden mad eller drik den med god mad fra Toscana eller det bedste oksekød du kan få …. Tuscan Chianti-vin, stadig frugtagtig, ekstremt lang eftersmag,

Dette er eksemplet på, hvor godt toscanske sangiovese med alder kan være! Hvis den opbevares ordentligt i vinkælder hele tiden i stabil temperatur.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maden og vinen hvad kan de sammen ‘tanker fra en foodie’