Gæster og dansk hakkebøf med bløde løg en sikker vinder

Torsk og bøf ikke en torske dum menu

For lidt tid siden lavede jeg en lille middag for 2 

Forret med torsk, hovedret med noget super oksekød.

Forret: 

Torsk med garniture & hollandaise sauce

Torsken blev sous vide ved 48 grader i 30 minutter, derefter kort på panden. saucen kom i ISI sifon og holdt varm i sous vide, porre med grønsags fond, forårsløg med lidt smør er sous vide ved 54 grader i 3 timer. 

Beef Chuck flap (Spring Creek) købt hos MRBeef gulerødder og bagt kartofler og bearnaise sauce.

Oksekød sous vide @ 54 grader med hvidløgpure samt rosmarin i 3 timer derefter på panden i 40 sekunder på alle sider for at karamellisere kødet ved høj varme. Alle grønsager er sous vide ved 54 graders i 3 timer, jeg gør det dels fordi jeg kan få sprøde, smagfulde og mere bid i grønsagerne på denne måde.

Udstyr til at samle bearnaise: en lille kasserolle, piskeris, evt. lidt vand. (Vigtigt du må ikke stoppe med at piske under samlingen af saucen på noget tidspunkt)

Jeg laver altid hjemmelavet essens til min bearnaise sauce (hvidvin, eddike, kørvel, estragon, skalotteløg koges helt ind til 1 spsk.) blend de hele skalotteløg som blev brugt til at lavede essensen sammen med frisk kørvel, estragon, og tilsætter det til essensen, sammen med æggeblommerne, salt og hvidpeber som piskes sammen under lav varme i en lille kasserolle til det “tykner til en creme” tá kasserolle af blusset (den må ikke være så varm så du ikke kan sætte en hånd på kasserolle – ikke over 60 grader) forsæt med at piske tilsættes klaret smør lidt af gangen, det er vigtigt at det “samler sig” før der kommer mere smør i, forsæt med at piske samt hælde lidt smør i til du ikke har mere at hælde i, nogle tilsætter lidt citron hvis den mangle syre, husk at den må IKKE varmes men kun holdes lun …  serveres med det samme. Der er kun en ting at sige til det at lave bearnaise, det ta lidt tid at lære at mestrer denne type sauce, ALLE har prøvet at den skiller, og det er normalt fordi den er blevet for varm … (klaret smør og æg skal ha nogenlunde samme temperatur ellers går det også gå galt og den skiller) her kan man nogle gange rede den med lidt koldt vand og få den samlet igen, men det er en helt anden historie …

Rødvinen denne aften:

Herman Story Nuts & Bolts pris 375,00 pr./fl.

Vintage 2013, 100% Syrah, 16 måneder i 70% ny fransk eg, Alkohol 15,7%

Duft af mørke fruget som kirsebær, brombær, blomster, smag af mørke kirsebær, figner, brombær, chokolade, mokka (kaffe), krydderier, læder, lidt eg, den har så mange lag 😱👌farve dyb mørk rød, fuld krop/kraftig, medium ++ tannin, tør uden at være ekstrem, medium syre. Den er ekstremt godt lavet denne vin … Wine Advocate gav den 96 point,  jeg forstår godt hvorfor !! 🔝 🔝🔝 Dette er en supervin fra Russell From / Herman Story.

En meget saftig vin! Som passer rigtig godt til mad, og fortjene det til det bedste oksekød! det en vin man bør unde sig selv at smage !! 💯 Dette er eksemplet på hvor god California Syrah kan være! Denne vin kan jeg varmt anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🔝 Den kan købes hos California Wine i Danmark som bl.a forhandler Herman Story og har rigtig mange vine fra mindre men højkvalitets vingårde i Californien🔝

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæster og dansk hakkebøf med bløde løg en sikker vinder