Ballotine af kylling m/fasan og blomkålscreme & blomme i Madeira (Molekylær gastronomi)

Linguine m/kylling & fasan i cremet svampesauce

Linguine m/kylling & fasan i cremet svampesauce

Dette hvad du skal bruge:

Kyllingebryst, fasanbryst  god røget bacon, svampe, hvidløg, salvie, rosmarin, basilikum, fløde, æg, Parmigiano-Reggiano (lageret 15 samt 36 md.) (Olivenolie samt lidt smør til stignings af kyllingebryst & fasanbryst), lidt tør hvidvin, Linguine 400g, salt & peber, lidt tørret hvidløg, Regn med 3-4 kyllingebryst samt 1-2 fasanbryster til 4 personer 

 

Kyllingebryst , fasanbryst som skæres i stykker drysses med peber samt lidt tørret hvidløg og kommes i en skål med hvidvin i et par timer før. Svampe skæres i skiver eller tern, bacon skæres i små stykker, frisk
salvie, rosmarin, basilikum hakkes. Slå 2 æg samt en ekstra æggeblomme ud i en skål og tilsæt Parmigiano-Reggiano 60g pisk det sammen.

Bacon ristes på panden

 


 

 

Kog Linguine al dente i en stor gryde med vand og salt. 

Kyllingebryst og fasanbryst kommes på panden sammen, pas på med ikke at “tørstege kødet” krydres med frisk salvie, rosmarin, basilikum, hvidløg. Tages af panden, Hvidvin ca. 100 ml. på panden med stegeskyen fra kylling/fasan lad det koge ind tilsæt lidt fløde, lad det koge lidt ind tilsæt lidt mere fløde samt lidt pastavand skru helt ned for varmen, tilsæt æg & Parmigiano-Reggiano tilsæt svampe, bacon, kylling samt fasan, mix det sammen med Linguine, frisk kværnet peber og salt efter smag.

Så er der mad

Vin til maden:

Siro Pacenti, Rosso di Montalcino 2006, 100% Sangiovese, 12 months barrique, Alcohol 14,5%

Der er en duft af kirsebær, brombær, tobak, smagen kirsebær, brombær, ler, krydderier, læder den har rigtig mange lag, medium krop, fine tanniner, tør, medium syre. Dette er en supervin vin fra Toscana !🔝 meget saftig, som passer til det bedste fra det Toscanske/Italienske køkken! det en vin man bør unde sig selv smage!! 💯 Jeg har tidligere smagt årgang 2007, blandt toppen af mine egne favoritter fra Toscana !

Rosso di Montalcino årgang 2006 fra Siro Pacenti smager så englene synger … om den ene årgang er en “My” bedre end den anden svært at sige uden at åbne dem samtidig … det er vin kan jeg varmt anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🔝 Jeg har købt denne hos Bichel vine pris 200,00kr/fl.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ballotine af kylling m/fasan og blomkålscreme & blomme i Madeira (Molekylær gastronomi)