Risotto m/sardiner & sorte oliven 

Spezzatino Toscana al chianti classico e fagioli

Toscansk “gryderet”

For et stykke tid siden lavede jeg denne ret, det kan næsten ikke blive mere Toscansk med denne ret, gode råvare der bare skaber så meget velsmag med en helt klassisk soffritto, samt friske urter, godt kød samt en god Chianti Classico … god mad tager tid så  “low and slow” skaber bare så meget velsmag.

Ingredienser:
Olivenolie, løg, gulerødder, bladselleri, frisk Salvie, hvidløg, oksekød, salt og peber, frisk rosmarin samt vin Chianti Classico, 1. dåse Italienske tomater (option da retten kan laves uden) samt butter beans.

Dette skal klargøres og bruges i retten:
Løg, gulerødder, bladselleri inkl nogle af bladene hakkes fint eller rustikt.
Salvie, 2-3. Fed hvidløg hakkes fint
Oksekød skæres i mindre mundrette stykker
Salt og frisk kværnet peber
Rosmarin hakkes fint
1. dåse Italienske tomater (option da retten kan laves uden)
Vin Chianti Classico (Saniovese), 500 ml.

Tidsforbrug samlet 3 timer (20-30 min til at lave alt klar) “low and slow”

Hvordan:
Start med at varme lidt olivenolien op i en gryde på medium varme tilsæt de hakkede løg, gulerødder, bladselleri inkl nogle af bladene skal koges ind i 30 min derefter tilsættes fint hakket salvie, hvidløg dette skal koge ind i yderligere 30 minutter, oksekød tilsættes når kødet er begyndt at stege tilsættes salt samt frisk kværnet peber, tilsæt den finthakket rosmarin derefter skal det koge i 30 min mere.

Tilsæt derefter tomat samt 500 ml Chianti Classico derefter skal retten simre på lav varme i yderligere i minimum 1 times tid til kødet er mørt. “low and slow”

Butter beans koges i en gryde

Retten serveres med butter beans samt en god fl. Chianti fra Toscana 

Chianti Monrosso 2015, Castello di Monsanto,
Meget klassisk Toscana Sangiovese, alcohol 13,5%, som er fadlagret på store slavonske egefade
Den har en fin duft af røde frugter, kirsebær, hindbær. Den smager af røde frugter, kirsebær, hindbær samt peber, urter, med en fin medium krop, fine tanniner, tør, medium til høj syre, det er en rigtig godt lavet vin som er meget saftig, der egner sig rigtig godt til det Toscanske køkken, jeg har købt denne vin hos Bichel vine 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto m/sardiner & sorte oliven