Vinen til spicy mad

Italienske kødboller i tomatsovs & spaghetti

Italienske kødboller

Denne ret er blandt mine favoritter, som kommer på bordet, elsker denne ret … der er så meget velsmag den ta lidt tid at lave specielt når man vælger at lave mange mindre kødboller, men er det hele værd, jeg har valg at stege kødbollerne denne gang før de kommer i sovsen.

Opskrift  sovs:

Olivenolie, hvidløg, Hakkede Løg, Hakkede Friske Persille, Oregano, basilikum, Tomatpuré, lidt salvie og rosmarin, dåse Tomater (hakkede som jeg blender), Salt og Peber, Jeg har brugt kalvefond og mælk, Parmigiano-Reggiano, hele sovsen må/skal koge i lang tid for at få smagen frem, så start med at lave den …

Opskrift kødboller:

Jeg bruger oksekød (70%) og svinekød (15%) & kalvekød (15%), frisk hakket persille, salt og peber, rasp, æg samt Parmigiano-Reggiano lageret 36 mdr. En vigtig ting brug kun den rigtige parmesan (Parmigiano-Reggiano),  form alle kødbollerne på en gang og giv dem lidt mel hvis de skal på panden først eller skal de bare direkte i sovsen ….. og tilberedes der.

Brug kun italiensk kvalitets pasta, kog det kun med salt … hvorfor det smager bare bedre!

Vin til maden:

Siro Pacenti, Pelagrilli Brunello di Montalcino 2006, 100% Sangiovese Grosso, 24 måneder i fade 50 % ny eg , alcohol 14,5%

Der er en tydelig duft af kirsebær, brombær, noget tobak, smagen er tydelig kirsebær, “ler/skovbund” krydderier, læder den har mange lag, medium krop, fine tanniner, tør,  medium syre,  Dette er en supervin vin fra Toscana ! 🔝🔝🔝meget saftig, meget lang eftersmag som passer til det bedste fra det Toscanske køkken eller fortjene det til det bedste inden for det Italiensk køkken! det en vin man bør smage !! 💯 Den smager så sindssygt godt denne Brunello di Montalcino fra Siro Pacenti Pelagrilli årgang 2006   … Det er en af de vine jeg varmt kan anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷🔝 fakta er jo også at 2006 er blandt top årgangene i Brunello di Montalcino! Er det en billig vin nej pris 300,00 kr/fl.

 

Jeg har købt denne hos Bichel vine som har et meget stort udvalg at vine i høj kvalitet, hvor der altid er mulighed for at smage lidt vin i et rigtigt glas fra Zalto.

Følgerlink https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinen til spicy mad