Amarone della Valpolicella Classico

V for Valpolicella Classico Superiore – Italiensk kvalitet hverdagsvin


Franchini
Valpolicella Classico Superiore Sedèse DOC.
Alkohol 14,5 %
Årgang 2017
Område: Veneto (Valpolicella) 
Druer Corvina veronese 50%, Rondinella 25%, Corvinon 15%, samt 10% andre
Lagering 12 måneder i ståltank.



Jeg forsætter med vine fra Veneto i det nordøstlige Italien øst for Gardasøen, hvor jeg i glasset denne gang har smagt lidt på en hverdagsvin – Valpolicella Classico Superiore Sedèse en vin der som type er tør og en hel anden stil end Amarone selvom det er samme type druer der bruges i vinen, druerne bliver ikke som til en Amarone lagt i lang tid til “tørring”. som ved Appassimento  metoden hvor man lader druerne tørre, hvormed en stor del af væskeindholdet fordamper, men i til denne Valpolicella blend, fermenteres druerne i 12 dage, hvorefter de forsigtigt presses. Processen er med til at lave en frugtig type vin der kan og bør drikke ung.

Når man ser vinen i vinglasset ser man en rubinrød vin dog stadigvæk med en gennemsigtig kant i glasset.

Duften er medium med røde kirsebær, lidt ribs, hindbær, lidt grønne peberkorn da der ikke er brugt fad men kun stållagering er det en meget ren frugt. Vinen er tør, høj syre, medium tanniner, høj alkohol 14,5 %. Kroppen er medium med smag fra røde kirsebær, lidt ribs, hindbær, lidt grønne peberkorn dog er der en snært af “søde jordbær til slut i smagen”. Samlet set er det en vin med god balance i smagen. Eftersmagen er medium længde, Den bør drikkes nu da potientiale for lagering ikke er langt måske et par år mere.

Konklusion det er en vin som er skabt til at drikke ung gerne sammen med den rette mad gerne fra Middelhavskøkkenet. Det er en saftig vin som smager godt. med en fornuftig struktur, bør ikke åbnes for lang tid før og bør serveres ved 15-16 °C.

88/89P for kvalitet/pris 🍷🍷🍷🍷(🍷) købes hos Italienske Vine & Delikatesser ApS https:/italienskevineogdelikatesser.dk  Vejl. pris DKK 165,00

#wine #winelover #winetasting #Amarone #Valpolicella #franchinivini #coravin_dk #zaltoglass

Note: vintesten blev fortaget ved rumtemperatur samt brug af et Zalto universal glas samt Coravin

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amarone della Valpolicella Classico