Tyske vin i høj kvalitet fra Franz Keller mere end “bare” en Vingaard

Vi er på vin tur i Rheinhessen J. Neus Spätburgunder Alte Reben VDP

Weingut  J. Neus
Spätburgunder Alte Reben VDP
Alkohol 13,0 % ABV
Årgang 2016
Område Rheinhessen
Fadlagret 12 måneder på gamle træfade

Denne gang er vi i Rheinhessen, området er kendt for at der dyrkes et meget bredt udvalg af druesorter, jordbunden i området er et miks af ler, skiffer, sand.

Denne vin stammer fra vinstokke der er mellem 60 og 80 år gamle, hvad dette samt jordbunden, og hvad den vinmager har af betydning for kvaliteten i vinen vil jeg beskrive i denne vintest.

Vinglasset viser “Alte Reben” sig som, en vin som klar medium rubinrød med en gennemsigtig kant i glasset, selvom vinen er fra 2016 er den vin som stadigvæk er under udvikling.

Duften er medium+ i en skøn blanding friske mørke kirsebær, ribs, hindbær, tranebær samt lidt røg/cigar, sort friskkværnet peber, lidt flintet bagved den meget rene frugt fremkommer en snært af “ymer” som stammer fra MLC (æble til mælkesyre konvertering) der er ikke antydning fra fade da der er tale om brugte fade.

Vinen er tør, med høj syre, medium minus tanniner som er meget velintegreret, medium alkohol 13 % ABV, Kroppen er medium+ med en smag af rank/friske syrlige frugter fra  mørke kirsebær, hindbær, tranebær, ribs samt røg/cigar og faktisk lidt som en røget kød note, lidt flintet mineralitet, eftersmagen er lang og en pokkers saftig Spätburgunder, det er helt sikkert en vin der kan drikkes nu hvor man vil kunne nyde de saftige frugter, eller vente og bare gemme den de næste 10 år for at nyde en moden vin, ingen tvivl om den har potientiale for lagering i minimum 10 år,  den er meget saftig, og en vin jeg gerne vil drikke ung men helt sikkert også gerne smage om 10 år. Alte Reben fra J. Neus er en stringent spätburgunder, som i den grad har rygrad, hvad giver en meget elegant Spätburgunder, der har massere af karakter, struktur. Det er en vin som er meget rank/saftig og frisk, den skal ha 93/94P og for kvalitet/pris 🍷🍷🍷🍷🍷🍷den kan købes hos Mr. Ruby https://mr-ruby.dk til en pris kr. 299 pr flaske, det er høj kvalitet! Men det skal det også være i den prisklasse! Det er vine som denne og andre der på alle måde er med til at sætte Tyskland på vinkortet, den er hammerende saftig og ja en vin jeg gerne vil drikke! Som madvin vil den passe til flyvende vildt, kylling, kalve/oksekød dog ikke alt for krydret da dette ville ødelægge den fine smag, den ville også begå sig til noget fisk lynstegt Tun, laks. som andre lette rødvine bør den serveres ved omkring 14-15 °C og i et rigtigt Pinot Noir/Bourgogne glas! Kvaliteten på de Tyske Spätburgunder/Pinot Noir viser tydligt at de ved hvordan man skal lave kvalitets vin, der virkelig er i høj høj klasse og denne vin er et af de mange eksempler på dette! De viser hvordan man kan slå Bourgogne … her er ingen degedare men høj kvalitet!

Note: vintesten blev fortaget ved rumtemperatur samt brug af et Zalto Bourgogne glas samt Coravin

#wine #winelover #winetasting #zalto #pinotnoir #Spätburgunder #mrrubywine #coravin_dk #zaltoglass

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyske vin i høj kvalitet fra Franz Keller mere end “bare” en Vingaard