Den Californiske vin drøm

Tyske vin i høj kvalitet fra Franz Keller mere end “bare” en Vingaard

Franz Keller
Spätburgunder “vom Löss” VDP Gutswein
Alkohol 12,5 % ABV
Årgang 2018

Område Baden/Kaiserstuhl
Fadlagret i brugte fade
Let löss-jord (jordtype bestående af fint silt)

Franz Keller ar andet og meget mere end “bare” en Vingaard selve Vineriet i Baden-regionen er tredje generation, der er også de en tilknyttet en et stjernet Michelin-restaurant, det er helt sikkert et besøg værd på den anden side af Corona.

Vinglasset viser “Von Löss” sig som, en vin som klar medium rubinrød med en gennemsigtig kant i glasset, det viser det er en vin som stadigvæk er under udvikling.

Duften er medium+ i en skøn blanding jordbær, kirsebær, ribs, hindbær, tranebær samt lidt røg, lidt “flintet” ymer som stammer fra MLC (æble til mælkesyre konvertering), der er ikke meget antydning fra fade da der er tale om brugte fade.

Vinen er tør, med høj syre, medium minus tanniner (velintegreret), medium alkohol 12,5 %, den har en medium krop med medium+ smag af friske røde frugter fra kirsebær, hindbær, tranebær, jordbær, ribs en røget note, lidt flintet mineralitet, denne Spätburgunder er pokkers saftig! eftersmagen er lang,  det er en vin der kan drikkes nu hvor man der kan nyde de “unge saftige frugter” eller de næste 5-7 år hvad er potientiale for lagering, men den er så pokkers saftig at den nok er drukket lang tid før, for den er så vellavet og saftig !

Franz Keller “vom Löss” er en stringent spätburgunder med rygrad , den er elegant, har karakter og struktur og en vin som er meget saftig/frisk, den skal ha 92P og for kvalitet/pris 🍷🍷🍷🍷🍷🍷den kan købes hos Vinvärket https://www.vinvaerket.dk  til en pris kr. 159 pr flaske, det er høj kvalitet! jeg er fan af denne vin for den er hammerende saftig, det er en mad vin som passer til ikke for krydret kylling samt kalve/oksekød den ville også kunne bruges til noget fisk (laks samt lyn stegt tun) den bør serveres ved omkring 14-15 °C Meget tydligt de ved lige hvordan man skal slå Bourgogne villages vinene … her er ingen degedare men høj kvalitet!

Note: vintesten blev fortaget ved rumtemperatur samt brug af et Zalto Bourgogne glas samt Coravin

#wine #winelover #winetasting #zalto #pinotnoir #Spätburgunder #vinværket #coravin_dk #zaltoglass

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Californiske vin drøm