Risotto m/grønne ærter & hvid trøffelolie

3 gange Klassisk Gateau Marcel chokolade kage

Klassisk Gateau Marcel

Den bedste chokolade kage Gateau Marcel lavet helt klassisk, jeg har lavet dem med god 70 % chokolade, helt traditionelt, meget enkelt! nogle gange er det bare det som skal til …. den kan godt serveres sammen med lidt is eller endnu bedre sammen med frugt … det kunne være ved at lave en gelé på hindbær & havtorn.

Der er i virkelighed en meget let kage at lave for bund og creme er det samme …. den største fare er at den får for lang tid i tid eller for høj varme i ovnen, så det er vigtigt du kender din ovn og hvor temperatur stabil den er!*

Et lille godt trick er at når du smøre formen med smør … held derefter sukker i formen .. hvorfor fordi kagen ikke hænger fast i formen når den er bagt!💡

Ingredienser til 3 kager:
525 g 70% kvalitets chokolade
525 g smør
525 g rørsukker
10 1/2  bæger æggeblommer
9 stk bæger æggehvider
Fint kakao oven på kagen, samt lidt guldstøv, hindbærstøv & rosa støv.

Udstyr:
3 Store springforme, håndmixer, vandbad eller bare en gryde til chokolade samt smør, 2 skåle til piske i, en dejskraber.

Hvordan:
Chokolade samt smør smeltes i en gryde forsigtigt. Bland ca. 3/4 dele af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt, Pisk hviderne stive i en anden skål hvor du tilsætter resten af  sukkeret undervejs. Tilsæt forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer,  derefter skal du folde lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade-æggeblandingen, så det bliver  en masse (homogen).

Springform skal smøres grundigt med blødt smør på indersiden, drys sukker på det smør i springformen og fjern det overskydende.

Hæld halvdelen af blandingen i formen og bag den ved 175° i ca. 26-30 min, jeg bruger over & undervarme, når der er ca. 5 minutter tilbage sætter jeg varmen ned til 150°

Stil resten af moussen/cremen i køleskabet til kagen skal samles, kagen tages ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Ja den vil den vil falde lidt sammen, og det er helt normalt.

Sæt dem derefter på køl og lad dem køle lidt af  i køleskabet. Derefter skal du fordele resten af chokolademoussen/cremen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Sæt kagerne i køleskabet igen, og lad dem sætte sig nogle timer allerbedst til næste dag.

Kagerne løsnes fra kanten og siden på springformen tages af, derefter skal du forsigtigt løsne bunden af springformen med en stor køkkenkniv. Inden servering skal der kakaopulver på kagerne (brug en fin sigte til dette, jeg har også brugt lidt guldstøv samt hindbærstøv & rosa støv)

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto m/grønne ærter & hvid trøffelolie