Mad en lørdag aften Stenbiderrogn, samt torsk - havkat

Torboli pistacchio liquore ikke kun til at drikke

For ikke så lang tid siden fik jeg en flaske Torboli pistacchio liquore under et besøg på Formland i Herning via importen i Danmark, Torboli laver mange forskellige likører, jeg havde inden mit besøg på Formland haft en telefonsamtale samt set dem på hjemmesiden min første tanke var den må da kunne bruges i det søde køkken …  desserter ..  hjemmelavet panna cotta m/pistacie samt Italiensk pistacieis 

Så langt så godt … hjem smage på den  tænke … ideen var ikke tosset så i første omgang panna cotta en lille test til 2 personer: 

250 ml fløde, Vanilje (jeg har brugt flydende vanilla Bean extract), 2 spsk sukker (likøren er meget sød så pas på med sukker), Torboli pistacchio liquore efter smag, 2-3 blade husblas,Varm fløden op (langsomt), tilsæt vanilje samt sukker samt likøren ( jeg tilsatte 60 ml.).Lad det koge ved svag varme smag det til, læg imens husblassen i blød i koldt vand, tilsæt udblødt husblas i cremen rør det til husblassen er helt opløst, find derefter nogle pæne glas og helt cremen i sæt dem herefter i køleskab i ca. 5 timer  …. Det blev faktisk rigtig godt så den opskrift er klar …

Næste ide var is … hvorfor ikke  Italiensk pistacieis lavet som en almindelig vaniljeis (æggeblommer, sukker, piskefløde, Vanilje jeg har brugt flydende vanilla Bean extract) samt Torboli pistacchio liquore dolce og pistchio nødder i en lille ismaskine som test, Jeg har på ingen måde brugt grøn frugtfarve da jeg vil ha den naturlige farve. 

Mængden af Torboli pistacchio liquore du tilsætter er helt op til dine smagsløg i de 2 desserter…    

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mad en lørdag aften Stenbiderrogn, samt torsk - havkat