Toppen af proppen når vinen skal åbnes - den rigtige proptrækker

Pizza & god øl en fredag aften

Hjemmelavet pizza & øl

Der er bare noget ved det at lave sin egne pizzaer, og det er ikke særligt svært, der skal ikke så meget til at få rigtig god smag på en pizza … faktisk ganske få ingredienser, og det er faktisk ret hurtig mad, når alt er lavet. Jeg har valgt at bruge min Char-Broil Kamander (Kamado) da den kan blive meget varm omkring 500 grader.

Inden jeg går igang med at lave tomatsovs, finde topping, rulle dejen ud til pizzaerne tænder jeg op i min Char-Broil Kamander (Kamardo) så den når at blive varm, så snart den begynder at blive varm kommer risten på samt pizzasten så den kan blive varm nok og bunden ikke hænger fast på den,  jeg bruger kun rigtig trækul i den lige meget hvad jeg laver af mad på den. En stor fordel med en Char-Broil Kamander er du kan bruge den som en ovn altså både lave lave “low & slow” eller som i dette tilfælde pizza meget meget hurtigt! Udstyr du skal bruge til at bage pizza på “Kamado eller grill” pizzasten, samt pizzaspade.

 

Jeg havde fået fat i 3 øl fra Timm Vladimir og de skulle prøves … jeg kan kun sige det er godt faktisk rigtig godt 💯💯!! Normalt er jeg ikke til en pils men det her er rigtig godt håndværk, de er på listen over øl som jeg selv nyder at drikke, så helt klart på min bucket list 👍👍  Timm Vladimirs Køkken er også et bryghus hvor øllet er af meget høj kvalitet så de 3 øl  “Teleportere, Pale alene i verden, Vladipilz “ kan herfra mig ikke få andet end topkarakter  🍻🍻🍻🍻🍻🍻 For smag og kvalitet, prøv dem !!!! Jeg ser frem til af smage resten af de øl som Timm Vladimirs bryghus kommer med.

Ingredienser til pizza dejen:
Øko. Italiensk Tipo 00 hvedemel ca 500 gram
vand  ca 350 ml
4 tsk bagepulver
lidt salt (maldon eller Læsø sydesalt)
10 ml olivenolie
Brug en røremaskine til at lave dejen i hvor det blandes sammen eller brug en skål og en håndmixer hvis du ikke har en røremaskine. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Dejen deles derefter op i 4 lige stor dele.

Min hurtige hjemmelavet tomatsovs til pizza (blendes sammen med en stavblender):
1 ds. hakkede italiensk tomater (San Marzano)
soltørrede tomater
olivenolie
Frisk oregano, basilikum
2 fed hvidløg
lidt salt og frisk kværnet peber

Topping:
Parma skinke, bacon, Italiensk salami, oliven,  eller hvad du ønsker …. “bare husk less is more” !!

Mozzarella (Galbani eller tilsvarende) minimum 1 pr. Pizza samt evt.  lidt Parmigiano-Reggiano

Hvordan:
Dejen rulles ud på lidt mel og formes, derefter lidt tomatsovs på samt mozzarella, og topping.

Og i mit tilfælde ud på pizzastenen i min Kamado og så er der pizza på meget kort tid med den varme denne Char-Broil Kamander kan levere!

 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toppen af proppen når vinen skal åbnes - den rigtige proptrækker