Linguine m/kylling & fasan i cremet svampesauce

Risotto alla MIlanese – Rissotto med safran

Risotto alla MIlanese

Rissotto en af min ynglingsretter fra Italien, der kan laves på mange måder.

 

Tilberedningstid: ca 35-40 minutter ialt.

Antal portioner: 4

Ingredienser:

2 spiseskefulde olivenolie samt 20g oksemarv (kan undlades) 1 1/2 stort skalotteløg (finthakkede) 2 fed hvidløg (finthakkede), 350g (risotto ris) avorio-ris, 2 – 2,5 dl hvidvin, ca 12 dl grøntsagsbouillon*, 0,5 g safran, 80 g smør, 120 g reven Parmigiano-Reggiano *man kan godt bruge lidt hønsefond  (bouillon) sammen med grøntsagsbouillon for smag. Eller kun hønsebouillon. 

Varm olivenolien op i en gryde, sautér løg og hvidløg så de får en lidt farve. Tilsæt (risotto ris) avorio-ris og lad dem stege nogle minutter til de har absorberet olien, hæld hvidvin i og lad det koge ind ved svag varme, derefter tilsættes grøntsagsbouillon, mens du rører rundt, bliv ved med at tilsætte lidt mere bouillon i takt med at risene absorberer væsken. Fortsæt sådan indtil risene er bløde, men endnu har bevaret deres kerne. Lige inden risene er færdige, bland safran med lidt grøntsagsbouillon og kommer det i risene. Sluk nu helt for varmen, monter smør og rør det rundt til det smelter. Tilsæt parmesan i og rør rundt. Smages til med peber og evt. salt.

 

Følgerlink https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linguine m/kylling & fasan i cremet svampesauce