Unikke vine Brunello di Montalcino

Risotto m/Italiensk bacon & hvid trøffelolie  

Risotto

Risotto hvad er bedre, mere omdiskuteret, mere smagfuld, end risotto, en ret der kan give mange sved på panden første gang de laver den … risene skal være bløde men ha bid (bevaret deres kerne) og ikke mindst den skal være flydende når den er færdig …….

Dette skal bruges til risotto:
Olivenolie, evt. oksemarv, skalotteløg, hvidløg, risotto ris, tør hvidvin,  grøntsagsbouillon samt evt. hønsebouillon, smør, et stykke Parmigiano-Reggiano, specielt til denne er: Italiensk bacon, hvid trøffelolie

Tilberedningstid: ca 35-40 minutter, antal portioner: 4

Ingredienser: 2 spiseskefuld olivenolie samt 20g oksemarv (kan undlades) 1 1/2 stort skalotteløg (finthakkede) 2 fed hvidløg (finthakkede), 350 g risotto ris, 2 – 2,5 dl hvidvin, ca 12 dl grøntsagsbouillon*,  Italiensk bacon (eller bare højkvalitets bacon) , 80 g smør, 120 g reven Parmigiano-Reggiano 36 md., hvid trøffelolie.*man kan godt bruge lidt hønsefond (bouillon) sammen med grøntsagsbouillon for smag. Eller kun hønsebouillon 

Ta et godt stykke Italiensk bacon skære det i mindre stykker uden sværen, steg stykkerne og sæt dem til side, brug evt. en smule af fedtstoffet fra panden i risottoen for smag …. 

Varm olivenolien op i en gryde, sautér løg og hvidløg så de får en lidt farve. Tilsæt (risotto ris) avorio-ris og lad dem stege med nogle minutter til de har absorberet olien, hæld hvidvin og lad det koge ind ved svag varme, derefter tilsættes grøntsagsbouillon, mens du rører rundt, bliv ved med at tilsætte lidt mere bouillon i takt med at risene absorberer væsken. Fortsæt sådan i cirka 25 minutter, indtil risene er bløde, men endnu har bevaret deres kerne. Lige inden risene er færdige, kommes bacon samt hvid trøffelolie i risene. Sluk nu helt for varmen, monter smør og rør det rundt til det smelter. Tilsæt parmesan i og rør rundt. Smages til med peber og evt. salt. 

Den skal være flydende når den er færdig.

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unikke vine Brunello di Montalcino