Trinidad Compañero Ron Elixir Orange rom chokolade is

Gateau Marcel klassiske Franske chokolade kage med et tvist hvid chokolade 😱🤪

Fransk chokolade kage

Den bedste chokolade kage med et “lille” tvist ‘Gateau Marcel’ klassiske Franske chokolade kage, jeg har prøvet at lave min fortolkning med et tvist ved at bruge hvid chokolade, og det gør den ikke dårlig på nogen måde. Jeg kom sådan til at tænke på en gammeldags “smør creme” da jeg smagte den … ikke dårligt … slet ikke på nogen måde, hvorfor jeg valgte at lave den med hvid chokolade og ikke helt traditionelt, meget enkelt nogle gange er det godt at “Prøv en anden måde”  …. den kan godt serveres sammen med lidt is.

Der er i virkelighed en meget let kage at lave for bund og creme er det samme …. den største fare er at den får for lang tid i tid eller for høj varme i ovnen, så det er vigtigt du kender din ovn og hvor temperatur stabil den er!*

Et lille godt trick er at når du smøre formen med smør … held derefter sukker i formen .. hvorfor fordi kagen ikke hænger fast i formen når den er bagt!💡

Ingredienser:
175 g Hvid chokolade
175 g smør
175 g rørsukker
3 1/2  bæger æggeblommer (det svare til ca. 7 blommer)
3 stk bæger æggehvider (svare til ca 4-5 hvider fra æg) 
Fint revet hvid chokolade oven på kagen.

Udstyr:
Stor springform, håndmixer, vandbad til chokolade, 2 skåle til piske i, en dejskraber.

Hvordan:
Hvid chokolade samt smør smeltes i en skål over vandbad. Bland ca. 140 g  af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt, Pisk hviderne stive i en anden skål hvor du tilsætter resten af  sukkeret undervejs. Tilsæt forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer,  derefter skal du folde lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade-æggeblandingen, så det bliver  en masse (homogen).

Springform skal smøres grundigt med blødt smør på indersiden, drys sukker på det smør i springformen og fjern det overskydende. Hæld halvdelen af blandingen i formen og bag den ved 175° i ca. 26-30 min.*

Stil resten af moussen/cremen i køleskabet til kagen skal samles, kagen tages ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Ja den vil den vil falde lidt sammen, og det er helt normalt.

Sæt den derefter på køl og lad den køle lidt af  i køleskabet. Derefter skal du fordele resten af chokolademoussen/cremen oven på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Sæt kagen i køleskabet igen, og lad den sætte sig nogle timer allerbedst til næste dag.

Kagen løsnes fra kanten og siden på springformen tages af, derefter skal du forsigtigt løsne bunden af springformen med en stor køkkenkniv.

Inden servering rives hvidchokolade over kagen

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trinidad Compañero Ron Elixir Orange rom chokolade is