Spaghetti carbonara alla romana

Hjemmelavet pizza & god vin

Pizza

Hjemmelavet pizza er ikke så svært … ja jeg ved godt der ikke er så mange der har en rigtig pizza ovn … men mange ovne har faktisk et pizza program der gør man godt kan lave den der … min ovn kan godt komme op på 275 grader hvis jeg bruger pizza program, men ellers bruger jeg min Kamado som faktisk kan nå omkring 400 – 500 grader så pizzastenen bliver varm! Pizza er ikke en kamp om at få så meget som muligt på, men et spørgsmål om få velsmagende råvare, så tomatsovs, rigtig mozzarella, og skinke eller anden type fyld,

“ les is more “

 

En rigtig god ide er at ha en stor pizzasten eller lignede samt en stor pizzaspade.

Ingredienser pizza bund til 4 stk.
1000 gram mel enten en speciel pizza mel eller Tipo 00 hvedemel
50 gram gær
6 dl. Lunkent vand
20 gram salt brug kvalitetssalt (ja man kan smage forskel)
1 dl olivenolie (brug KUN kvalitets olivenolie)

Dette skal klargøres:
Rør gær ud i lunkent vand,
Mel hældes op i en skål
Mål oliven olie op, samt salt.
Hæld mel samt salt og olie tilsættes i en stor skål hvor gæren er rørt ud, derefter er det “bare at ælte dejen” til den er smidig og glat den må ikke klister til fingrene. Del den i 4 og lad dem hæve i 60 min under et rent og fugtigt viskestykke i passende store skåle, derefter er det tid til at rulle dem ud til tynde pizzabunde på mel drysset flade, hvad gør det lettere at få pizzaen over på pizzaspaden!

Pizza fyld:
Der er flere måder at klare den på enten laver man den helt fra bunden med friske italiensk tomater, eller også kan man lave den ved at sauter et fint hakket løg, 1-2 fint hakket fed hvidløg i olivenolie derefter tilsætte Italiensk dåse San Marzano tomater, soltørret tomater, samt frisk oregano, basilikum, salt samt peber, og lade det koge ind, efterfølgende blende dette med en stavblender, det skal blive til en masse der ikke er for tynd eller for tyk og til at fordele med en stor ske på pizzabundene
Mozzarella
Parmaskinke eller anden Italiensk skinke som er tyndt skåret
Frisk basilikum.
Evt. friske tomater i skiver

Så er det tid til enten at forvarme ovn, grill, pizza ovn med pizzasten (den skal være glohed)

På pizzabunden skal du nu fordele tomatsovs som det første derefter skal mozzarella samt skinke, basilikum på pizzaen

Derefter skal den i ovnen/grill/pizzaovn, og her er jeg nød til at sige, tiden kommer helt an på hvor varm din ovn/grill/pizzaovn er/kan blive, for tiden er forskellig (forvent ca. 4-6 min) så se på pizzaen om den ser ud til at være færdigbagt, bunden skal være sprød.

 

Vinen fra Perticaia:

Perticaia Montefalco Rosso 2014, Umbrien Italien, alkohol 13,5%, Sangiovese 70%; Sagrantino 15%; Colorino 15%. Duft kirsebær, brombær, garvet læder, I smagen kommer der en blanding af kirsebær, tranebær, blåbær/brombær, læder, afsluttende med noget mineralitet medium kraftig krop, fin medium syre og saftig, tør, fine og ikke for kraftige tanniner, medium lang eftersmag, mørk rød … det er en saftig og ekstremt velfremstillet vin til en rimelig pris ja, en mad venlig rødvin, jeg har købt denne hos Lahvino i Viborg hvor man kan finde et stort udvalg at Italiensk vine samt specialiteter.

 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti carbonara alla romana