Spezzatino di bocconcini al Chianti

Spaghetti carbonara alla romana

Carbonara
m/guanciale samt Pecorino Romano

Det er en meget enkel ret med få men gode råvare, helt originalt ….. og nej der skal IKKE bruges fløde, bacon, Parmigiano-Reggiano eller hvidvin i denne ret, den kommer heller ikke ud af en plastikpose med div. E-nummer og tilsæt “kun”. Det er meget smagfuld ret som er nem og hurtig at lave, ja det kan være svært at finde guanciale men tal med din lokale slagter han kan med garanti skaffe det hjem, resten af de ingredienser der skal bruges kan normalt købes i det lokale supermarked, bare husk brug kvalitetspasta og det skal være tørret pasta, brug kvalitets råvare det betaler sig.

Ingredienser til 4 personer:
350 g Guanciale, 4 hele æg ,500 g pasta (Spaghetti), 80-100 g Pecorino Romano, lidt pastavand, friskkværnet peber.

 

Dette skal klargøres og bruges i retten:
Skær guanciale i mindre stykker uden “sværen” fjern lidt af det fedt som er på ….
Æg piskes sammen og der blandes revet  Pecorino Romano i massen
Tørret pasta/Spaghetti
Salt til kogning af pasta.
Friskkværnet peber

Samlet tid forbrug ca. 15 min.

 

Stor gryde med vand og KUN salt sættes på kogepladen og varmes op, når vandet koger skal Spaghetti i koge tid står på parken men normalt ca. 8-9 min så de er al dente, da det “koger færdig i panden.   

 

En sauté pande sættes på en kogeplade/blus og varmes op med guanciale, de steges, fjerne noget af det flydende fedtstof fra panden og sluk for varmen.

Tilsæt pasta og bland det med guanciale samt lidt pastavand.

Tilsæt æggemassen m/Pecorino Romano og bland det godt sammen, tilsæt lidt friskkværnet peber

Vigtigt æggene skal ikke størkne som røræg, det vil gøre din carbonara alla romana tør den skal være cremet.

Server m/friskkværnet peber samt revet Pecorino Romano.

 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spezzatino di bocconcini al Chianti