Spezzatino di bocconcini al Chianti
Gryderet med Chianti
Jeg har valgt at give retten min fortolkning ved at tilsætte bl.a bacon samt lidt større mængde grønsager og grønne linser, den kan laves både med svinekød eller kalvekød, jeg har valgt at bruge svinekød denne gang, det er vigtigt at retten får lov til at simre i lang tid da det give en dybet i smagen.
Ingredienser:
2-4 gulerødder
1-3 stilke bladselleri
1 1/2 løg
2-3 fed hvidløg
130 gr. Bacon (kan tilsættes)
800 gr. Svinekød eller kalvekød i tern/mundrette stykker
Frisk Salvie samt rosmarin
1 ds grønne linser (kan tilsættes)
500 – 750 ml. Chianti classico
4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
4 spiseskeer tomatpuré
Salt og peber
Dette skal klargøres og bruges i retten:
Løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg hakkes fint
Bacon skæres i små stykker
Kødet skæres i mindre mundrette stykker/tern
500-750 ml god Chianti classico
Rosmarin hakkes fint
Nogle blade salvie hakkes fint
Tomatsauce laves klar
Samlet tid 3 timer antal til 4 personer
Start med at varme en stor sauté pande eller gryde på medium varme derefter tilsættes ekstra jomfru olivenolie samt gulerod, bladselleri og hakket løg, hvidløg.
En lille pande hvor bacon steges
Efter 30 minutter tilsættes bacon, kødet der er skåret i mundrette stykker samt lidt salt og peber efter smag kødet brunes godt, tilsæt derefter rosmarin og salvie (samt evt. Grønne linser), lad det derefter simre i 30 min.
Derefter tilsættes mindst ½ liter god Chianti-vin. Efter ca. 30 minutters ved lav varme tilsættes 4 spiseskefulde tomatsauce hvis nødvendigt kan der tilsættes vand i retten derefter skal retten simre til kødet er mørt, retten smages til med salt og peber om nødvendigt til sidst.
Jeg servere denne ret sammen med Butter beans som koges i vand.
Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951
Ingen kommentarer endnu