Dansk æggekage som jeg laver den

Spezzatino di bocconcini al Chianti

Gryderet med Chianti

Jeg har valgt at give retten min fortolkning ved at tilsætte bl.a bacon samt lidt større mængde grønsager og grønne linser, den kan laves både med svinekød eller kalvekød, jeg har valgt at bruge svinekød denne gang, det er vigtigt at retten får lov til at simre i lang tid da det give en dybet i smagen.

 

Ingredienser:
2-4 gulerødder
1-3 stilke bladselleri
1 1/2 løg
2-3 fed hvidløg
130 gr. Bacon (kan tilsættes) 
800 gr. Svinekød eller kalvekød i tern/mundrette stykker
Frisk Salvie samt rosmarin
1 ds grønne linser (kan tilsættes)
500 – 750 ml. Chianti classico
4 spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie
4 spiseskeer tomatpuré
Salt og peber

Dette skal klargøres og bruges i retten:
Løg, gulerødder, bladselleri, hvidløg hakkes fint
Bacon skæres i små stykker
Kødet skæres i mindre mundrette stykker/tern
500-750 ml god Chianti classico
Rosmarin hakkes fint
Nogle blade salvie hakkes fint
Tomatsauce laves klar

Samlet tid 3 timer antal til 4 personer

Start med at varme en stor sauté pande eller gryde på medium varme derefter tilsættes ekstra jomfru olivenolie samt gulerod, bladselleri og hakket løg, hvidløg.

En lille pande hvor bacon steges

Efter 30 minutter tilsættes bacon, kødet der er skåret i mundrette stykker samt lidt salt og peber efter smag kødet brunes godt, tilsæt derefter rosmarin og salvie (samt evt. Grønne linser), lad det derefter simre i 30 min.

Derefter tilsættes mindst ½ liter god Chianti-vin. Efter ca. 30 minutters ved lav varme tilsættes 4 spiseskefulde tomatsauce hvis nødvendigt kan der tilsættes vand i retten derefter skal retten simre til kødet er mørt, retten smages til med salt og peber om nødvendigt til sidst.

Jeg servere denne ret sammen med Butter beans som koges i vand.

 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk æggekage som jeg laver den