Gualtiero Marchesi “Guld-Risotto” - Risotto alla MIlanese – Rissotto med safran og hummer

Ribeye m/hjemmelavet bearnaise og bagt kartoffel & molekyler dessert

Bøf bearnaise. 

Hvad er bedre end en god saftig bøf bearnaise …. den kan slå alt, det er en simpel ret som bare smager tæske godt, tænk alle de gange I selv har været på en bøf restaurant og fået en kvalitets bøf. 

Køb en stor tyk bøf ca. 3,5 – 4 cm på 400-600 gram størrelse. Dette er til 2 personer, ta bøffen ud et par timer før den eller de skal steges. En god ide er man kan selv lave en olie med smag af hvidløg samt rosmarin til at pensle sine bøffer med før stegning.

Der er ikke noget bedre end et godt stykke velhængt oksekød i høj kvalitet som er stegt til perfektion

Der er et par gode måder at stege bøffen på…

Den ene er sous vide den først i ca. 2 timer derefter på panden i 1 min på alle sider, hvorefter den skal hvile i 6-7 min så kød saften ikke løber ud.  

Eller på den gode “gammel dags” måde

Tænd grillen eller blusset med panden på høj varme og vent til den er varm. Læg bøffen på , giv den 1 min på alle sider ved høj varme. Sku derefter ned til lav varme, vend bøffen med 20 sekunders mellemrum for at holde kødsaften i bøffen. Dette gøres i ca. 6-8 minutter helt op til hvor rød eller rosa den skal være. Lad den hvile lige så lang tid som den har været på grillen eller panden.

Skær den ud i skiver og anret den med tilbehør, drys noget kvalitets salt på kødet det fremhæver smagen

 

God vin til bøf bearnaise behøver ikke koste en formue mindre kan gøre det denne rødvin fra Magna Reserva Carmenéré 2015

Det er en god kraftig rødvin, der passer rigtigt godt til en god bøf, krop kraftig, medium tanniner,  knastør på den fede måde, med en god medium syre, duft røde bær … hindbær, kirsebær, lidt eg, grønne peber korn, smag hindbær, røde kirsebær, vanilje(eg), tobak, Den er godt lavet, en vin som på alle områder overrasker positivt, en af de vine som man godt kan købe, og  ja det er en vin jeg kan anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷 til en pris på kr. 95/fl. Jeg har købt denne hos Margarita Wines i Viborg som har specielle i vine fra Chile.

Molekyler dessert: 

Chokolademousse, pære & ananasmousse (agar agar)

Til denne dessert valgte jeg denne vin som jeg havde smagt dagen før.

The Noble Botryotinia Fuckeliana, Semillon Sauvignon Blanc Adelaide Hills årgang 2015, Alkohol 10,4 %, Druer: 95% Semillon og 5% Sauvignon Blanc.

Dessert vin fra Australien aka Down under lad mig bare starte med at sige hold nu …. det er godt!! KØB DEN så er det sagt ! “Ren nektar” duft syltet abrikos, honning, bagt ananas. Smag abrikos, ananas, honning, passionsfrugt.medium ++ krop, meget sød!, fin syre balance, lang eftersmag💯 en vin som man godt kan købe, pris på 125 kr/fl (0,375 l.) er det en vin jeg kan varmt kan anbefale 🍷🍷🍷🍷🍷🍷🔝 jeg har købt denne vin hos Erik Sørensen Vin.

 

Følgerlink https://bloggersdelight.dk/follow/251951

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gualtiero Marchesi “Guld-Risotto” - Risotto alla MIlanese – Rissotto med safran og hummer