Boeuf Stroganoff i did it my way
Boeuf Stroganoff m/Trappistes Rochefort
Min opskrift på Boeuf Stroganoff er med et tvist, består både af Trappistes Rochefort 8 øl samt kalvefond, lidt cayennepeber, kantareller, champignon, bacon, oksemørbrad, okseinderlår serveret i en velsmagende sauce.
Vi skulle have gæster, så mit valg af mad blev Boeuf Stroganoff m/hjemmelavet kartoffelmos som tilbehør. Men når man en fredag skal lave denne type mad og tid er en faktor, når man først er hjemme omkring kl. 1720 og har gæster til spisning kl. 19 …..da det ikke er en ret der laves på kort tid, så har jeg fået stor hjælp fra min bedre halvdel (Jane) til at klargøre rigtig meget i retten, så alt oksekød, bacon, løg har hun tilberedt, og startet en meget stor del af retten op i støbejernsgryden, skrællet alle bagekartoflerne, som skulle bruges til kartoffelmos, sat dem over i en gryde, jeg havde aldrig kunne nå at lave dette uden hjælp fra min bedre halvdel 🙏
💡En del af det der skal bruges kan godt laves klar dagen før, så som skære kød ud, hakke løg, lave blanding af mel, paprika, cayennepeber i en stor plastikpose.
Ingredienser (nok til 10 personer):
1000 g oksemørbrad (hoved)
1800 g okseinderlår
7-8 spsk. paprika samt lidt cayennepeber efter smag
100 g mel
2 spsk. smør
6 stk. løg, (skalotteløg samt alm løg)
250 g bacon
4 spsk. koncentreret tomatpure
125 ml kalvefond
2x 330 ml Trappistes Rochefort 8 (2 øl) dette er en af verdens bedste øl
750 ml l fløde
300 g champignon
200 g kantareller
Lidt frisk kværnet peber samt evt lidt salt
Smør samt olivenolie til stegning
Hvad skal klargøres
Mel & paprika skal blandes i en plastpose.
Kødet skæres i strimler ( lillefinger størrelse) og pudres ind i paprika, cayennepeber & mel
Champignonerne samt Kantareller renses og skæres i skiver
bacon skæres i små stykker
løg skrælles og skæres i små tern
Bagekartoflerne skal skrælles og skæres i mindre stykker
Hvordan
Champignonerne samt Kantareller steges på en pande i lidt smør og sættes til side.
Oksekødet pudres ind i paprika samt mel. Hakkede løg kommes ned i en opvarmet støbejernsgryde. Når løgene er klare, tager man dem op og sætter dem til side i en lille skål
Bacon i mindre strimler steges i gryden til de er gyldne (kun gyldne) tages op og i en lille skål.
Kødstrimlerne skal nu steges/brunes i det fedt, der er tilbage i gryden under høj varme, tilsæt eventuelt ekstra olivenolie til stegning hvis der ikke er nok, OBS pas på at mel/paprika ikke brænder på, så der skal røres i gryden! Alternativt kan man brune mindre portioner af ad gangen.
Tilsæt herefter koncentreret tomatpuré som brunes med, tilsæt klarede løg,gyldentbrunt bacon samt 2 Trappistes Rochefort 8 øl, kalvefond, fløden kommes ved, lad det hele simre i ca 1 1/2 time.
Tilsidst tilsættes de ristede Champignoner og Kantareller, varmes hurtigt igennem, smages til med salt og peber og serveres varm med god hjemmelavet kartoffelmos
Hvad serverer men så til dette, en god Chimay Grand Reservé (Blue) – 9,0% – Mørk belgisk ale, den passer rigtig godt til den type mad.
Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951
Ingen kommentarer endnu