Winemaker’s Dinner med vine fra Grgich Hills Estate på Restaurant Arthur i Viborg
Fantastisk aften med god mad og vin, nogle gange skal man bare ud og finde inspiration, jeg elsker når mad og vin går op i en højre enhed. Da mulighed kom med Winemaker’s Dinner fra California Wine i Danmark, med vine fra Grgich Hills Estate på Restaurant Arthur i Viborg, som er en perle af et gastronomisk madtempel. Dette er i historiske lokaler hvor mad og vin går op i en højre enhed – det er en stor oplevelse som man bør opleve, med 6 inspirerende retter og 7 flotte vine, hvor maden og vinen var afstemt så det passede sammen, ingen tvivl om at de kan deres kram på Arthur i Viborg, alle 6 retter var afstemt både i smag og størrelse, de passer rigtigt godt til de vine.
California Wine i Danmark er en perle hvad angår vine fra området, de forhandler nogle vine i meget høj kvalitet, fra vingårde som ikke er så kendte i Danmark, jeg kan anbefale at besøge hjemmesiden http://www.californiawine.dk/da/, Grgich Hills Estate er et blandt flere vinhuse, fælles er den meget høje kvalitet på de vine som kan købes hos California Wine.
Grgich Hills Estate som er fra manden bag den historiske 1976-smagning i Paris, hvor Mike Grgich med 1973 Chateau Montelena Chardonnay vandt i den prestigefulde blindsmagning og hermed er med til at sætte vine fra Californien på vinens verdenskort.
Oplevelsen blev fuldendt da 3.-generation i Grgich-familien, Mike’s nevøs (som samtidig winemakerens datter), Maja var tilstede og fortalte om vinen og historien om Grgich Hills Estate.
En aften med 7 vine – 6 retter fra California Wine i samarbejde med Restaurant Arthur.
Grgich Hills Estate Rosé 2018
Rimmede kammuslinger – peberrod – dild og agurk
Grgich Hills Estate Chardonnay 2014
Jomfruhummer fra Læsø – fermenteret asparges og porre
Grgich Hills Estate Fume blanc 2014
Vesterhavstorsk – Karl Johan – jordskok og spinat
Grgich Hills Estate Merlot 2012
Fransk ungdue – kantarel – græskar
Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon 2012 & Zinfandel 2012
Oksemørbrad – kalvebrissel – brændt gulerod – gastrik
Grgich Hills Estate Violetta Late Harvest 2016
Efterårsæbler – hvid chokolade & saltet karamel
Restaurant Arthur i Viborg er virkelig et besøg værd, de holder meget høj kvalitet, dette kan både se og smages, personalet har en meget høj standard, hvad er med til at gøre oplevelsen helstøbt.
Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951
Ingen kommentarer endnu