Quinta Sardonia Sardon 2016

Min Ragu alla Bolognese 🙃

Min Ragu’ alla bolognese med et tvist eller 2. … 🙃

Rigtig mad på rekord tid vi kender det alle sammen … vi kommer hjem efter en lang dag på job så skal der laves mad men energien mangler måske lidt til at stå i køkkenet og lave rigtig mad hvis det skal være nogenlunde sundt … men der er råd at hente … og undgå alle de her poser med ingredienser hvor halvdelen er e-nummer samt andet som jo virkelige er normalt i en bolognese … og ja undskyld virkelig sundt ….. 

Ragu’ alla bolognese min version er der godt med luft tørret bacon samt oksekød og grøntsager og vores ungerne elsker når der er godt med bacon i min bolognese 🙃

Den tager lang tid i gryden så lav den en søndag og del den op i nogle beholdere som kan tåle en tur i fryseren – så er der hurtig mad klar på kort tid – faktisk din bedste ven i en travl uge og ja man kan godt bruge noget til en hurtig hjemmelavet lasagne …

Ingredienser 4 personer (der er aftensmad til flere dage)
800 gr. hakket oksekød (gerne økologisk)
300 gr  god lufttørret bacon kan godt være dansk i mangel på den italienske.
3-4 Gulerødder (store) minimum gerne 5-6 (gerne økologisk)
3-5 stilk bladselleri (gerne økologisk)
1-2 pastinakker (gerne økologisk)
2 stort løg (gerne økologisk)
ca. 600 ml kalvefond (der findes gode udgaver hvis du ikke selv laver fond)
200 ml rødvin
250 ml sødmælk (et glas)
40 gr. tomatkoncentrat
1 dåse hakkede tomater
2 dl god ekstra jomfru olivenolie
jeg bruger også:
Bouquet garni som består at frisk Rosmarin, Timian, laurbærblade og evt persille sammenbundet med snor.
Eller brug:
Flydende Rosmarin fra plantemagerens øko
Flydende Timian fra plantemagerens øko

3 laurbærblade
Salt og peber efter smag

Hvordan:
lufttørret bacon skæres i små tynde stykker og steges på en pande, brug en sigte til at hælde bacon over i for at fjerne det smeltede fedt fra bacon

Varm kalvefond op i en gryde eller mikroovne derefter tilsæt tomatkoncentrat.

Forbered en soffritto af løg, selleri, gulerødder, pastinak som snittes fint, ta en gryde varm den op så den er på middel-høj varme tilsæt olivenolie derefter soffritto, det skal “falde sammen/brunes af”. Tilsæt alt bacon og hakket oksekød lidt af gangen så det bliver brunet, her tilsætter jeg rødvin lidt af gangen for dybde i smagen, lad det koge lidt ind (husk rør rundt så det ikke brænder på). Derefter tilsættes blandingen af kalvefond-tomatkoncentrat lidt af gangen, herefter tilsættes krydderurterne lad det simre lidt derefter tilsættes de hakkede tomater derefter skal du skrue helt ned så det simre  smag på det før du tilsætter/smager til med salt og peber tilsæt sødmælk lidt af gangen, ragù’en skal nu simre i ca. 3 timer efter 30 min til rør rundt og gør det 2-3 gange mere husk låget på gryden.

Derefter har du hurtig mad til mere end en dag …. så nu mangler du bare at dele op i nogle beholdere og fryse det ned, så på denne måde skal du kun ta en beholder op af fryseren og varme bolognese koge noget pasta og finde noget Parmigiano-Reggiano.

 

Følgerlink til min blog: https://bloggersdelight.dk/follow/251951

Ingen kommentarer endnu

Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinta Sardonia Sardon 2016